Akcie

Americké akcie ve středu hledaly směr

Dnešní obchodování v USA se nejdříve neslo v pozitivním duchu, ale indexy v průběhu dne postupně slábly, aby nakonec uzavřely v záporu – mimo technologický index Nasdaq . Možným důvodem poklesu byla špatná data z trhu práce. Došlo k úbytku více než 20 milionů pracovních míst. Odhady to sice předpokládaly, ale i tak šlo o jedno z nejhorších hlášení za celou historii této statistiky. Dá se tedy očekávat, že pozitivně nepřekvapí ani data, která budou ohlášena zítra – konkrétně žádosti o podporu v nezaměstnanosti. Hlavní otázkou tedy je, co je již započteno v trhu a co nikoliv. Bohužel odpověď není vůbec jednoduchá vzhledem k nejistotě ohledně dalšího vývoje „koronakrize“.

Nejlépe se dnes dařilo technologiím (Apple +1 %, +1 %, +1,4 %). Za zmínku pak stál výrazný růst akcií výrobce počítačových her – Blizzard (+6,3 %). Šlo o reakci na velmi dobré výsledky za uplynulé čtvrtletí. Osobně se domnívám, že těmto akciím se bude dařit i v budoucnu. Naopak nejhůře se dnes vyvíjel finanční sektor (Citigroup -2,3 %, -1,4 %) a energetický (Chevron -3,1 %, Mobile -1,9 %). Důvodem byl pokles cen ropy.

Na závěr si dovolím upozornit na nadcházející výsledky hospodaření několika významnějších společností v USA. Již za pár minut ohlásí výsledky Metlife, Paypal či Fox corp. Zítra se můýeme těšit na , , Squibb, Hilton Worldwide Holdings nebo .   

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button