Kryptoměny

[ccpw id=“380″]
  • Kryptoměnová firma Terraform Labs vyhlásila bankrot. Může tak realizovat obchodní plán
    Singapurská společnost Terraform Labs (TFL) vyhlásila ve Spojených státech bankrot podle kapitoly 11 amerického úpadkového zákona. To znamená, že požádala soud o ochranu před věřiteli, aby mohla zatím pokračovat v omezené činnosti. Terraform stála za stablecoinem terraUSD, který se v roce 2022 zhroutil, čímž tehdy rozkolísal a znejistěl trhy s kryptoměnami. Informovala o tom agentura Reuters.
  • ODEMČENO: Altcoiny ujíždějí bitcoinu, miliardy ze Sberbank uvízly, co přinášejí Fialovy cesty
    Konec bitcoinové mánie, ať žijí altcoiny. Přelomová ETF dala vydělat dalším kryptoměnám Měsíce marného čekání. O osudu miliard ze Sberbank bude jasněji na prahu jara Afrika, Kazachstán, Indie. Co českým firmám přinášejí Fialovy cesty po exotických zemích? Odemykáme pro vás tři úspěšné články z tohoto týdne a vybíráme to nejlepší z prémiového obsahu.
  • Bitcoin už má zase ty vlastnosti, kvůli kterým si ho kdysi dávno pořídil i Aleš Michl
    Bitcoin vstoupil prostřednictvím burzovně obchodovaných fondů (ETF) na Wall Street a v dobrém smyslu slova se tam může vymykat zaběhlým pořádkům. Jeho kurz se totiž vyvíjí stále nezávisleji na hodnotě akcií, vyplývá z analýzy serveru e15. Bitcoinu se tak minimálně v posledních měsících daří naplňovat naděje, které do něj velmi opatrně vkládal už před šesti lety současný guvernér České národní banky Aleš Michl.
  • Zájem o bitcoinové ETF je zatím znatelný. Otázkou je, zda vydrží, říká redaktor e15 Jan Vávra
    Bitcoin dorazil na Wall Street. Největší světový správce aktiv BlackRock dostal spolu s dalšími deseti společnostmi zelenou ke spuštění takzvaných spotových ETF. Podle kryptonadšenců to přivede k bitcoinu nový kapitál, podle některých kritiků je to ale krok směrem od původních ideálů, se kterými byla nejslavnější kryptoměna založena. Kdo má pravdu? O tom jsme se bavili s redaktorem e15 a odborníkem na kryptoměny Janem Vávrou.
  • Bitcoinová ETF nemají šanci přežít, řekl v Davosu šéf fondu Grayscale
    Většina z 11 investičních fondů na spotové bitcoiny obchodovaných na burze (ETF), které minulý týden schválila americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC), nepřežije. Na Světovém ekonomickém fóru (WEF) v Davosu to v rozhovoru s televizí CNBC řekl šéf společnosti Grayscale Michael Sonnenshein. Bitcoin dnes dál oslabuje a klesl pod 41 tisíc dolarů (asi 933 700 korun).
  • Bitcoin se po rozjezdu ETF vydal ve stopách akcií Tesly. Vanguard od něj dává ruce pryč
    Uplynulý týden byl nabitý důležitými událostmi. Tou asi největší bylo schválení burzovně obchodovaných fondů na bitcoin americkou Komisí pro kontrolu cenných papírů a následné zahájení obchodování. Pro investory na pražské burze byly zajímavé předběžné výsledky hospodaření výrobce bezpilotních letadel Primoco. A akcionáři a věřitelé společností Viaplay (Švédsko) a Casino (Francie) dali zelenou záchranným plánům, kterých se zúčastní PPF, resp. EP Equity Investment Daniela Křetínského. Vítejte u nejnovějšího vydání Investičního newsletteru e15.
  • ODEMČENO: EU chce vlastní OpenAI, světové burzy ožijí, kam zamíří bitcoin po startu ETF?
    EU chce vlastní OpenAI. Startupům dá přístup k superpočítačům, pomůže i Ostrava Světové burzy letos ožijí, míří na ně zástup nováčků. IPO chystá i vlastník značek Salomon a Atomic Kam půjde cena bitcoinu po startu ETF? Odemykáme pro vás tři úspěšné články z tohoto týdne a vybíráme to nejlepší z prémiového obsahu.
  • Americká bitcoinová ETF mají zelenou, cena kryptoměny šla těsně pod 50 tisíc dolarů
    Bitcoin dorazil na Wall Street. Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) podle očekávání schválila vznik prvních burzovně obchodovaných fondů (ETF) investujících do nejrozšířenější kryptoměny. Zatímco po středečním schválení se její kurz sotva hnul, o den později tomu bylo jinak. Během čtvrtka, kdy už bylo možné do nového typu ETF investovat, vystoupal bitcoin ze 46 až na 49 tisíc dolarů. Později ale oslabil. 
  • Historický den pro bitcoin. Americká ETF na digitální měnu dostala zelenou
    Bitcoin míří na Wall Street. Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) podle očekávání schválila vznik prvních burzovně obchodovaných fondů (ETF) investujících do nejrozšířenější kryptoměny. Cena bitcoinu ale ihned po rozšíření zprávy po středeční 22. hodině mírně oslabovala na 45 800 dolarů. Dramatičtější výkyvy prodělala už v úterý večer poté, co byl účet amerického regulátora na síti X napaden a neautorizovaně oznámil schválení bitcoinových ETF. Během středy místo bitcoinu mohutně posílila druhá nejsilnější virtuální měna ether. Její kurz za 24 hodin vzrostl o desetinu a překonal 2 500 dolarů.
  • Bez připomínek: Americký regulátor je blízko vyhlášení bitcoinové revoluce
    Firmy, které chtějí spustit spotové bitcoinové investičních fondy obchodované na burze (ETF), dosáhly zásadního pokroku při získávání souhlasu amerických regulačních orgánů, píše s odkazem na své zdroje agentura Bloomberg. Pracovníci Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) doporučili několika burzám a emitentům, aby do pátku předložili konečnou verzi klíčového dokumentu, známého jako 19b-4 filings. Podle zdroje Bloombergu pracovníci SEC navíc neměli po posledních změnách k dokumentům několika firem žádné další připomínky a budou o předložených žádostech hlasovat už příští týden.
  • Jako jed na krysy nebo pračka na peníze. Bitcoin přiměl k silným výrokům nejen Buffetta
    Bitcoin slaví patnáctiny a je to jedna z vůbec nejvýnosnějších investic minulých let. Už jenom kvůli tomu na jeho adresu nemohla mlčet řada nejvýznamnějších jmen světa byznysu. Ne vždy se ale vyjadřovala kladně.
  • Jeden bitcoin za milion korun. Nejznámější kryptoměna je nejvýš od dubna 2022
    Bitcoin poprvé v úterý od dubna 2022 vystoupil nad úroveň 45 tisíc dolarů (více než jeden milion korun). Největší světovou kryptoměnu podpořil optimismus související s možným schválením investičních spotových bitcoinových fondů obchodových na burze (ETF), uvedla agentura Reuters. Loni bitcoin posílil o 156 procent, což byl jeho nejlepší výkon od roku 2020.
  • Jaký bude rok 2024 pro český byznys a ekonomiku?
    Jaké změny a vývoj přinese rok 2024 pro český byznys a ekonomiku? Připravili jsme pro vás sérii článků, ve kterých hledáme odpovědi na klíčové otázky. V textech autorů e15 se dozvíte, jak se firmy budou stavět ke zvyšování mezd, jak se budou vyvíjet ceny bytů či co ovlivní ceny energií. Predikce jsme ale sepsali například také k ceně bitcoinu, kurzu koruny či ropy.
  • Týden v kryptu: Soud zabavil majitelům zkrachovalého krypto fondu jmění za miliardu dolarů
    Vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se v posledních sedmi dnech událo ve světě bitcoinu, etheru a dalších. Text vznikl ve spolupráci s kryptospace.cz. 
  • Týden v kryptu: Soud zabavil majitelům zkrachovalého kryptofondu jmění za miliardu dolarů
    Vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se v posledních sedmi dnech událo ve světě bitcoinu, etheru a dalších. Text vznikl ve spolupráci s kryptospace.cz. 
Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE
Back to top button