Akcie

Komerční banka zítra zveřejní výsledky za 1Q

Komerční banka zítra ráno oznámí své výsledky hospodaření za 1Q. Na úrovni čistého zisku očekáváme meziroční propad o 22 % na 2,5 mld. Kč, za kterým je mírný pokles tržeb, vyšší provozní náklady a především vyšší rizikové náklady. Pokračující tlak na úrokové marže a jen velmi malý růst úvěrového portfolia by měly vést k poklesu úrokových výnosů o 3 % r/r. Výnosy z poplatků pak budou negativně ovlivněny změnou regulace (SEPA), která omezuje účtování poplatků za platby v eurech. Provozní náklady očekáváme vyšší o 4 % r/r. Kromě vyšších personálních nákladů (oček. +2 %) se zde promítne vyšší příspěvek do fondu pro řešení krize. Dopady Covid-19 do ostatních administrativních nákladů by pak neměly být příliš výrazné. Očekáváme, že KB na rozdíl od některých jiných bank v Evropě nebude vytvářet extrémně vysoké opravné položky k nespláceným úvěrům s předstihem již nyní a spíše půjde cestou rozložení vyšších rizikových nákladů do více kvartálů až podle skutečného vývoje úvěrového portfolia.

Hlavním tématem výsledků pak budou komentáře k výhledu pro tento rok a k současné situaci okolo Covid-19, kde očekáváme, že by management mohl alespoň naznačit nějaké scénáře možných dopadů do hospodaření. Právě vyšší čitelnost těchto dopadů je předpokladem k tomu, aby se snížila nejistota investorů a akcie mohly odmazat alespoň část březnových propadů.

  

J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

Zdroj: Kurzy.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button