Kryptoměny

A je to tady. Bitcoinové ETF

To, na co všichni čekali se stalo skutečnosti. Bitcoin je možné koupit přes ETF. Je to skvělá zpráva pro celou technologie a samozřejmě i pro investory do tohoto krypto aktiva. Burza v Torontu zařadila na své obchodní menu i ETF na Bitcoin.

Fond spolupracuje s GEMINI

Fond si pro offline spolupráci vybral burzu Gemini. Ano, to je ta burza, kterou založili dvojčata Winkelwosovi (ti, co vymysleli Facebooku a Zuckerberg s nimi zatočil 🙂 a pak se s nimi mimosoudně vypořádal). Takže silnou podporu tento nový ETF fond rozhodně má a je mu věštěna zářná budoucnost.

Dopad na cenu Bitcoinu

Kdyby se tato zpráva objevila v polovině minulého roku, hned v daný den by cena Bitcoinu nejspíš poskočila o desítky procent. V aktuálním bullmarketu to mělo spíše menší dopad, protože těch dobrých zpráv je už nějak mnoho (Paypal, Mastercard, Tesla, Grayscale a spousta dalších). Přesto cena dnes v noci přeskočila 55 tisíc dolarů, což je opětovné all time high, tedy nejvyšší cena od začátku obchodování Bitcoinu.

Jak bude Bitcoin dále rozšiřován mezi běžné lidi

ETF na Bitcoin je jednoznačně dobrá zpráva. Ale je potřeba si uvědomit, že jde pouze o papírové vlastnictví Bitcoinu. Není to ten “správný” způsob, jak Bitcoin vlastnit a kupovat. Nejlepší cestou stále zůstává koupit si hardwarovou peněženku, přes nějakou směnárnu nebo burzu nakoupit za své peníze Bitcoin a poslat si ho na vlastní adresu (zpřištupňovanou pouze vaším privátním klíčem v hardwarové peněžence). Pokud si nejste jistí, jak takovou věc udělat, určitě se připojte k naší komunitě, kde se jedna část online kurzů věnuje kryptoměnám, jejich nakupování a fungování v portfoliu.

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button