Kryptoměny

Na Bitcoin už je pozdě

A nebo také ne. Je otázka, co si pod termínem Bitcoin skutečně představíte. Bitcoin je aktuálně největší kryptoměna (co se týče tržní kapitalizace), která je tahounem celého odvětví. Řada lidí v Bitcoinu vidí nástroj, jak rychle zbohatnout, ale on je mnohem více.

Do Bitcoinu má smysl investovat kdykoliv

Podle mého názoru (a neberte to jako investiční doporučení) dává smysl do Bitcoinu investovat fakticky kdykoliv. Je vlastně úplně jedno, jaká je aktuální cena. Bitcoin totiž není jenom aktivum, kde je klíčové jestli roste nebo klesá cena. Je to nová cesta. Jsou to nové peníze. Dnes si možná nedokážeme představit (někteří samozřejmě ano), že bude Bitcoin hlavní peněžní jednotkou a uchovatelem hodnoty, ale ta cesta vidět určitě je.

Cena Bitcoinu poroste a nebo také ne

Je vlastně úplně jedno, jestli cena Bitcoinu poroste nebo ne. Jde totiž o nástroj, který vám v budoucnu umožní mít ve svém vlastnictví něco, co může mít už jenom dalších několik milionů lidí na planetě. Fakticky bude celkově Bitcoinů jenom 21 milionů. Takže, když si dnes koupíte 0,1 bitcoinu za cca 100.000 Kč, na světě už bude pouze 210.000.000 lidí, kteří mohou mít maximálně to, co vy (a když se dnes podíváte na situaci na trhu, tak 80% Bitcoinů vlastní 10% lidí) a zbytek můžeme mít my. A pak se skutečně můžete stát důležitým člověkem, protože ne každý bude mít svůj vlastní kousek Bitcoinu.

Spekulace na cenu patrně všem vyjde

Co se ceny týká, je to příběh sám o sobě. Zajímavé nárůsty i poklesy jsou s Bitcoinem velmi spojené a zatím brání využitelnosti jako platidla. Ale z dlouhodobého horizontu vidíme, že cena roste (všichni oslavují), cena klesne (všichni krypto zatracují). A pak vzroste ještě více. A všichni lementují, že jim ujel vlak. Ten vlak ujel v roce 2013, v roce 2015, v roce 2017, v roce 2020 a ujede jich ještě hodně. Ale v konečném důsledku, jestli cena bude 50.000 USD, 500.000 USD nebo 5.000.000 USD, prakticky nikomu nikdy vlak ujet nemusí. Stačí jenom včas naskočit a brát Bitcoin jako ochranu svých vydělaných peněz.

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button