Akcie

Americké akcie ve středu výrazně posílily

Dnešní obchodní den v USA se nesl v silně pozitivním duchu a hlavní akciové indexy se tak dostaly na nejvyšší úrovně od „koronavirového dna“ z konce března. Od úplného dna 23.3.2020 si tak například index SPX500 připsal úctyhodných 35 %. Vše nasvědčuje tomu, že koronavirus začíná slábnout a trhy věří, že nejhorší máme za sebou. To však nelze povědět s jistotou a proto je stále na místě opatrnost a zamykání dosavadních zisků. Trhy dnes podpořil i FED – ponechal sice hlavní úrokové sazby nezměněny, ale přislíbil další pomoc v případě potřeby, obzvláště pak nejvíce zasaženým částem USA. Trhům pomohly i výsledky hospodaření technologického giganta – společnosti Alphabet (Google). 

Nejlépe se dnes dařilo energetickému sektoru díky výraznému růstu cen ropy (Chevron +5,2 %, Mobile +5,5 %, +15,8 %). Výrazné zisky si připsal i technologický sektor (Alphabet +8,8 %, +3,3 %, +4,5 %, +5,2 %). Opomenout nesmíme ani finanční sektor, který rovněž výrazně posílil (Bank of America +3,7 %, +6,5 %, +7,2 %).

Za zmínku pak stojí výsledky společnosti , které budou ohlášeny každou minutou stejně jako například či . Zítra se pak můžeme těšit na výsledky společností jako jsou , Kraft Heinz nebo .

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button