Akcie

Miliardář Cooperman: Koronakrize navždy změní kapitalismus, daně musí narůst

Investor a miliardář Leon Cooperman uvedl pro CNBC, že koronakrize „pravděpodobně“ navždy změní kapitalismus a že bude nutné brzy zvýšit daně.

„Když je vláda oslovená, aby vás ochránila, když jste dole, má všechna práva vás regulovat, když jste nahoře,“ řekl Cooperman. „Kapitalismus se tudíž změnil.“

Předseda a generální ředitel Omega Family Office uvedl, že se země posouvá doleva a že daně budou muset růst bez ohledu na to, kdo v listopadu vyhraje prezidentské volby. „Rychle, pokud vyhraje Biden, pomalu, pokud vyhraje Trump, ale daně musí narůst. Takže věci jako carry, daně z kapitálových výnosů, možnost zdarma přerolovat daň z prodeje nemovitostí, to vše bude muset být odstraněno. Mimochodem navždy,“ dodal Cooperman.

Minulý týden tento miliardář uvedl, že americká vláda by neměla dopustit, aby firmy bankrotovaly kvůli ekonomické destrukci způsobené pandemií koronaviru. Některá opatření CARES zaměřená na velké společnosti, včetně programu pro letecké společnosti, zahrnují omezení zpětného odkupu akcií a odměnám pro vedoucí pracovníky těm, co pomoc přijali.

Cooperman již dříve uvedl, že podporuje vyšší sazby daně, ale silně nesouhlasil s myšlenkou daně z majetku – plán navržený senátorkou za Massachussetts Elizabeth Warren během primárek.

Coopermanovy komentáře přišly po, co týdenní žádosti o podporu v nezaměstnanosti popáté za sebou rostou na historická maxima. Cooperman uvedl, že je optimistický ohledně toho, že by se části ekonomiky mohly v květnu začít znovu otevírat, ale očekává, že celkové oživení bude pomalé. „Pokud máme na mysli sportovní akci nebo koncert, neumím si představit, že by se vrátily, dokud nebude vakcína,“ řekl Cooperman.

Cooperman dodal, že akcie jsou v současné době spravedlivě naceněny, přičemž S&P 500 se blíží úrovni 2 800 bodů.

Zdroj: CNBC

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button