Akcie

PFNonwovens Holding prodal čínskou továrnu na netkané textilie, soustředí se na Evropu, USA a Afriku

Pražská společnost PFNonwovens Holding prodala čínskou továrnu ve městě Wu-si na výrobu netkaných textilií čínské společnosti JOFO . Holding se chce soustředit na byznys v Evropě, USA a Africe, uvedl dnes v tiskové zprávě generální ředitel Allen Bodford. Cenu transakce společnosti neuvedly.

PFNonwovens Holding, jejíž součástí je i stejnojmenná akciová společnost s továrnami ve Znojmě a v Bučovicích, se chce zaměřit na své zákazníky na klíčových trzích a poskytovat inovativní výrobky s přidanou hodnotou. Jde především o dětské pleny, inkontinenční pomůcky a dámské vložky. Dále se výrobky firmy používají ve zdravotnictví, ale také třeba ve stavebnictví a zemědělství.

„Transakce nám umožní urychlit výstavbu dvou nových výrobních linek v Severní Americe a Evropě a zvýšit naše výrobní kapacity pro výrobky absorpční hygieny a pro zdravotnictví. Kromě toho budeme pokračovat v expanzi do Afriky s naší novou jihoafrickou linkou, která zahájila výrobu v loňském čtvrtém čtvrtletí,“ uvedl Bodford.

Holding patří českým podnikatelům Oldřichu Šlemrovi, Eduardu Kučerovi a Pavlu Baudišovi, dříve nesl název R2G Rohan Czech. V roce 2017 koupili majoritní podíl akcií firmy, která dnes nese název PFNonwovens a.s. a patří do ní závody v Česku, v Egyptě a v jižní Africe. O rok později koupili a do holdingu začlenili firmu First Quality se závodem v USA.

(Zdroj: PFNonwovens, čtk)

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button