Akcie

Wall Street zakončila v červeném, Alphabet před výsledky -3 %

Americké akciové trhy uzavřely dnešní seanci v červeném, když neudržely své úvodní zisky, v průběhu obchodování se pohybovaly střídavě v kladných a záporných hodnotách a nakonec zakončily na denních minimech. Konkrétně index S&P 500 zůstal o půl procenta níže na 2863 bodech. Na vině byla data týkající se spotřebitelské důvěry za duben, která se dostala na nejnižší úroveň od roku 2014, ale i stažené výhledy společností na letošní rok.

Nedařilo se zejména technologickým společnostem, kdy o více než dvě procenta oslabil , , , i Alphabet, který zveřejní svá čísla po závěru obchodování. Podobný vývoj pak zaznamenala ze ztrátou 3,7 % nebo Blizzard, jehož akcie propadly o 4,8 %. Z titulů, které reportovaly výsledky mířila pozornost na a . odepsal 1,1 % poté, co vykázal horší zisk a tržby, pozastavil zpětný odkup akcií, ale výhled upravil jen velmi mírně. Horší situace byla u Mercku, který oslabil o 3,3 % zejména díky sníženému výhledu.

Zcela opačný vývoj byl u titulů citlivých na koronavirus. To se týká zejména aerolinek, kdy Delta Airlines přidaly 9,8 %, American Airlines 12,4 % a například United Airlines 11,4 %.

Index Dow Jones oslabil o 0,1 %, S&P 500 o 0,5 % a Nasdaq o 1,4 %.

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Mohlo by tě zajímat
Close
Back to top button