Akcie

Wall Street zaznamenala největší pokles za tři týdny, S&P 500 -3,1 %

Americké akciové trhy uzavřely dnešní seanci s poměrně velkou ztrátou, když zaznamenaly největší pokles za poslední tři týdny. V centru pozornosti byla zejména ropa, která dnes výrazně ztrácela a červnový kontrakt WTI se dostal krátce i pod úroveň 10 USD za barel. Index S&P 500 ztratil 3,1 % na hladinu 2736 bodů, přičemž tak mezi investory panují obavy ohledně dalšího globálního ekonomického vývoje.

Pod tlak se dostaly tituly z polovodičového sektoru, kdy společnost Lam Research oslabila o 8,7 %, o 7,1 % a například a o 6,1 %, resp. 4,8 %. Podobná situace panovala i u bank, kde odepsala 5,5 % a například 3,8 %.

Svá čísla z 1Q představila , a to překvapivě dobré. Kvůli aktuální situaci se management rozhodl nezveřejňovat výhled na celý rok a pozitivní je pak zachování dividendy. Akcie oslabily o 2,5 %. Podobně se zachovalo i , které rovněž nepublikovalo výhled a čísla překonala očekávání. Akcie odepsaly díky vývoji na trhu o 3 %.  Po závěru obchodování pak představí své výsledky , který zakončil seanci o necelé procento níže. 

Index Dow Jones ztratil 2,7 %, S&P 500 3,1 % a Nasdaq 3,5 %.

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button