Akcie

Závěr týdne přinesl výrazný propad cen akcií

Obchodní seance v USA přinesla čísla ISM Indexu a rovněž výsledky za 1Q20 velkých energetických, technologických a dalších společností.

Dnešní report Indexu ISM v průmyslu ukázal jednoznačné oslabení, co se týče zaměstnanosti v průmyslu, ten se propadl na 27.5 b., tržní odhad byl 37 b., ještě hůře tohle číslo vypadá s porovnáním s březnovými čísly, ty byly na úrovni 43,8 b..

Výsledková sezóna je nyní v plném proudu a svá čísla reportovala jedna ze tří největších firem světa, tedy . Kvartální výsledky zdolaly odhady analytiků, primárně tržby firmy vzrostly o 1 % na 58,3 miliardy dolarů. I přes pozitivní závěr nedokázal potěšit investory a to tím, že nestanovil výhled pro následující kvartál, AAPL -1,61 %. Dalším gigantem, který v noci představil čísla za první čtvrtletí roku, byl . Společnost nejbohatšího muže planety oznámila velmi smíšený výsledek, kdy sice zvýšila čisté tržby o 26 procent na 75,5 mld. USD, ale čistý zisk klesl o 29 procent na 2,5 mld. USD, AMZN -7,60 %.

Ve čtvrtek večer odhalili taktéž svá čísla aerolinky United Airlines, ty vykázaly ztrátu 2,57 USD na akcii, což je ovšem menší ztráta než byla očekávána (3,47 USD/akcie). Příjmy měly aerolinky sice pod odhady, avšak společnost uvedla, že věří v brzké „uzdravení“ po zvýšení poptávky, UAL -10 %. sice již své výsledky měl, avšak v pátek přišel se zprávou, že zvyšuje nabídku svých dluhopisů o 25 mld. USD a díky této akci nebude muset o pomoc žádat federální vládu USA, BA -5,42 %.

Své výsledky rovněž představili energetičtí giganti Mobil a . reportoval svou vůbec první kvartální ztrátu za 32 let. Snižující se poptávka po „černém zlatu“ má za následek pokles zisků, XOM -7,17 %. Druhá ropná společnost naopak představila lepší čísla, P/E 1,93 USD na akcii, kdežto odhad byl 1,67 USD/akcie a také příjmy byly lepší jak odhady, CVX -2,78 %.

Červnový kontrakt ropy se dnes obchodoval za 19,79 USD za barel (+5 %). Trojská unce zlata se pohybovala na hranici 1699 USD za unci (+0,8 %).

Jednotlivé indexy uzavřely následovně: Index Dow Jones Industrial Average oslabil o 2,6 % (23.723 b.), S&P 500 o 2,8 % (2.830 b.) a technologický Nasdaq Composite o 3,2 % (8.604 b.)

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button