Akcie

Activision dodává silný výhled na další kvartál (komentář k výsledkům)

Blizzard (Investiční tipy), náš favorit mezi herními vývojáři, vyložil silnou kartu úspěšné nové hry Call of Duty v ideální chvíli, a sice když byli hráči po celém světě přikováni doma a nudu zaháněli u obrazovek. Abychom však byli féroví, musíme zmínit, že čísla srovnáváme s tragickým 1Q19. Tržby očištěné o některé položky příštích období vyskočily nahoru až o 20 % yoy na 1,5 mld. USD, zatímco trh očekával hodnotu jen 1,3 mld. USD. Provozní zisk vyskočil až o 80 % yoy na 540 mil. USD a provozní marže se rozšířila o 15 p.b. yoy na 35 %! Výsledkem těchto dílčích kroků je čistý zisk na akcii ve výši 0,58 USD – téměř dvojnásobek ve srovnání s loňským rokem a o 20 centů vyšší, než udávaly predikce.

Jak jsme zmínili, mezi hráči našla velkou odezvu nová hra Call of Duty: Modern Warfare, a hlavně její odnož Warzone. Ta je sice dostupná zadarmo, avšak hráči si do ní můžou za své peníze dokupovat další předměty. Jelikož tyto tzv. mikrotransakce nevyžadují další náročný vývoj, jsou díky své vysoké marži miláčkem všech herních studií. Divize , kam tato hra patří, právě kvůli tomu zvedla svoji provozní marži z loňských 23 % na současných 35 %. Samotné Call of Duty: Modern Warfare se však prodávalo jako příslovečné „teplé rohlíky“, překonávalo historické rekordy v prodejnosti celé série a zvedlo tržby divize o 60 % yoy na 520 mil. USD. Slova chvály však patří také divizi Blizzard a její vlajkové lodi World of Warcraft, která zaznamenala další růst počtu aktivních hráčů a s tím také tržeb (+30 % yoy) a provozní marže (+30 p.b. yoy na 44 %!) celé divize.

Aby toho nebylo málo, management vydal nečekaně dobrý výhled na další kvartál, který počítá s tržbami kolem 1,7 mld. USD (kons. 1,5 mld. USD) a čistým ziskem na akcii kolem 0,54 USD (kons. 0,49 USD). V návaznosti na to se dostalo zlepšení i výhledu na celý rok 2020, avšak tady měl trh o trochu větší ambice. Tržby by měly dosáhnout cca 6,9 mld. USD (kons. 7 mld. USD) a čistý zisk na akcii 2,60 USD (kons. 2,62 USD).

Akcie reagují na parádní čísla a silný výhled před otevřením trhu růstem o 7 %.

Foto: https://blizzard.gamespress.com/WoW-Classic—Rise-of-the-Blood-God-ZulGurub-53878

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button