Akcie

Americké akcie v úvodu týdne posilovaly

Hlavní akciové indexy v USA dnes silně posilovaly. Důvodem byl optimismus z vidiny postupného uvolňování situace. Rovněž statistiky nakažených a zesnulých začínají mít sestupnou tendenci oproti minulým týdnům. Rozhodně ještě není vyhráno, ale doufejme, že situace se začne lepšit. Výsledková sezóna se tento týden rozběhne naplno a můžeme se těšit na ohlášení čtvrtletních výsledků takových společností jako je , , , , , , , , Alphabet nebo . Přinesou však výsledky nějaký výrazný posun? V některých případech jistě ano, ale obecně věřím spíše tomu, že výhledy na další období budou těžce predikovatelné a investoři tak nebudou mít příliš nových informací (mimo tržby a zisk za předešlé období). Ovšem to neznamená, že reakce na výsledky nemohou být výrazné. Nejzásadnější však stále bude kdy a zda se uvolní v USA aktuální opatření proti dalšímu šíření viru.

Nejlépe se dnes dařilo finančnímu sektoru (Citigroup +8 %, +5,8 %, +2,7 %, +2,5 %). Kupodivu se dařilo i energetickému sektoru (Chevron +3,1 %, Occidental +2,5 %, Mobile +0,5 %) a to navzdory dalšímu výraznému poklesu cen ropy. Naopak příliš dobře se dnes nevedlo technologiím (Facebook -1,4 %, -0,9 %, -1,4 %, -0,3 %).

Za zmínku stál další silný růst akcií (+10,2 %) mimo jiné po oznámení, že chce společnost spustit továrnu v Californii navzdory aktuálním restrikcím.

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button