Akcie

Jak obchodovat na burze v současné době

Obchodování na burze je v dnešních dnech a měsících jako na houpačce. Volatilita je velice vysoká. Normálně se akciový index pohnul za den o desetiny maximálně nízké jednotky procent, v současné koronavirové době není neobvyklý 5ti procentní pohyb během jediného obchodního dne. Na takové volatilitě se dá velmi dobře vydělat, ale samozřejmě i naopak.

Volatilita je přítel obchodníka

Pokud patříte mezi tradery, tedy obchodníky, kteří spíše spekulují krátkodobě na změnu cenu a nesnažíte se o dlouhodobé držení akcií, tak je tato doba pro vás jako stvořená. Volatilita je totiž přítel každého tradera. Díky volatilitě je možné dělat desítky procent zisku měsíčně bez podstupování neadekvátního rizika. Je jenom potřeba správně trh načasovat, vybrat správné akcie případně sledovat index a obchodovat dobré zprávy, které s trhem pohnout velmi snadno.

Každá dobrá zpráva pohne trhem

Fundamentální zprávy jednotlivých firem nejsou pro trh tak zásadní, jako každá dobrá zpráva ohledně koronaviru. Jakmile se objeví cokoliv, co pozitivně ovlivní nebo jenom naznačí, že koronavirus brzy skončí, tak pohne trhem směrem vzhůru. Stačí opravdu sledovat hlavní zprávy například na Finance yahoo a jakmile uvidíte pozitivní zprávu, je možné se na této vlně svézt.

Jak vybrat správnou akcii

Druhou variantou je sledování vybrané akcie. Ty se hýbou o vyšší jednotky procent. Například Tesla dělá někdy i téměr deset procent za den (pokud přidáme pohyby v premarketu). Ostatní akcie nejsou tak volatilní, ale jednoduchá strategie sledování poklesu je obvykle následovaná podobným růstem. Jeden můj osvědčený jednoduchý postup sledování akcie, která v daný den klesla (ačkoliv index rostl), tak je vysoká šance, že druhý den akcie vyroste (a často je úplně jedno, jak vypadá fundament dané akcie). Schválně tento postup sledujte na některé z vašich oblíbených akciích a napište mi váš názor.

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button