Akcie

O2 využila příležitosti: Nová cílová cena a doporučení Patrie

Patria Finance mění svoji cílovou cenu na akcie mobilního operátora O2CR a mění i svoje doporučení pro tento titul.

• O2 využila příležitosti, plynoucí z karanténních opatření, a dala lidem ochutnávku O2TV a neomezeného množství dat bez dalších doplatků. I když to znamená, že společnost musí dočasně hledat růst výnosů jinou cestou, věříme, že někteří zákazníci, kteří by si dané služby jinak nekoupili, tak učiní, jakmile se vrátíme do normálu.

• Je zřejmé, že prodej hardwaru v České republice i na Slovensku utrpí, protože kamenné prodejny mají buď nižší návštěvnost, nebo jsou rovnou uzavřeny. Zbytku společnosti by se však mělo dařit lépe. Tuto dynamiku bychom měli vidět ve výsledcích za 1Q20, kde očekáváme meziroční pokles výnosů o -0,66 % a pokles EBITDA o -2,25 %.

• Pro tento rok vidíme celkový pokles příjmů ve finančním roce 2020 o -1,98 % a mírně nižší marží EBITDA (32 % oproti 32,5 % v roce 2019). Nicméně díky nižším kapitálovým výdajům by FCFF měla vzrůst o 4,4 %.

• Dividenda za minulý rok bude vyplacena v plné výši. Pravidelná dividenda ve výši 17 Kč bude vyplacena formou zálohy 6. května, ale emisní ážio ve výši 4 Kč musí čekat na schválení řádné valné hromady.

• 5G aukce jsou nyní v konzultační fázi. Stále je možné, že se aukce uskuteční ještě letos, ministerstvo financí však do svého rozpočtu pro rok 2020 příjmy z aukce nezahrnulo.

Cílovou cenu pro O2CR zvyšujeme z 249 Kč na 259 Kč a měníme naše doporučení z akumulovat na koupit. Přestože se jedná o menší aktualizaci, chtěli jsme znovu potvrdit náš názor, že O2CR je dobrou nákupní příležitostí i v současných těžkých dobách.

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button