Akcie

Obavy převládly, akcie ztrácejí, koruna pod tlakem

Ropě od ranních ztrát pomohla zpráva, že Saúdská Arábie jednostranně sníží těžbu o další milion barelů denně. Cena však své zisky poté rozpouští a Brent už se nachází zase dvě procenta v záporu. Důležitá data dnes nechodila, ale na trzích během dne převládla negativní nálada vůči riziku. Může to být obavami z delší recese nebo z pesimistických komentářů z Fedu v dalších dnech.

Nepřispělo oznámení newyorského starosty, že se omezení protáhnou do června. A může tu být i strach z nové vlny nákazy, která se už propírá také nějaký čas. Pokud by se opravdu prokázalo, že otevírání ekonomik s sebou nese opětovný nárůst nákazy, byla by to velice špatná zpráva. Znovu by bylo třeba přepsat výhledy směrem k déle trvající recesi a trhy, dosud nadšené pro rychlé překonání problémů, by to pravděpodobně neunesly. Zatím však máme nanejvýš malé náznaky nepříznivého vývoje.

Akcie v Evropě zůstávají dole při poklesu francouzského trhu o 1,5 procenta. Wall Street registruje menší ztráty kolem půl procenta, přičemž technologiím se daří růst. Pražskou burzu táhne do plusu zejména výrazný růst .

Americké dluhopisové výnosy se drží u pátečních hodnot, zatímco německé jsou mírně výš. Ani to však euru příliš nepomáhá. Dnes proti dolaru lehce ztrácí na 1,0820. Značné ztráty zhruba o procento registruje koruna, jejíž kurz proti euru stoupl na 27,50.

Denní souhrn závěrečných cen z pražské burzy

ze dne 07.05.2020

Největší vzestupy

Největší pády

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button