Akcie

PFNonwovens chystá nové výrobní linky v USA a v Česku

Výrobce netkaných textilií PFNonwovens chystá nové výrobní linky v USA a v České republice. V americkém případě jde o výrobní linku na netkané textilie v Hazletonu v Pensylvánii. Investici schválilo představenstvo PFNonwovens, uvedla firma ve včerejším tiskovém sdělení. Ve svém závodě ve Znojmě firma konstruuje novou linku na výrobu materiálu pro hygienické masky a pro další aplikace ve zdravotnictví.

„Tato nová linka bude k dispozici české vládě i soukromým zákazníkům v České republice a v Evropě,“ stojí také v prohlášení, které má Patria.cz k dispozici.

Americká nová linka bude vybavena technologií pro výrobu textilií pro severoamerický trh s hygienickými prostředky. Kromě toho bude mít bikomponentní kapacitu na výrobu specializovaných produktů.

PFNonwovens je jedním z předních světových výrobců netkaných textilií, převážně pro výrobu jednorázových hygienických produktů, jako jsou plenky a vložky. V menší míře dodává do stavebnictví, zemědělství a zdravotnictví. Skupina provozuje pět výrobních závodů v České republice, Egyptě, JAR, USA a v Číně.

Majoritním akcionářem Společnosti se v září 2017 v souvislosti s dobrovolnou nabídkou převzetí stala společnost R2G Rohan Czech s.r.o., od června 2018 PFNonwovens Holding s.r.o., která drží necelých 89 % akcií Společnosti. Akcie PFNonwovens a.s. jsou kotovány na burze v Praze. Free float představuje 11 % akcií firmy.

Nejnovější investice „potvrzují, že PFN a jeho čeští rodinní majitelé R2G mají dlouhodobý závazek vůči globálnímu růstu PFN a posilování její vedoucí pozice v odvětví netkaných textilií“, uvedla také firma.

Zdroj: PFNonwovens

Zdroj: Patria.cz

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button