Komodity

Komodity na svých maximech, kdy se přidá stříbro?

Měď zapisuje na komoditních trzích výrazné zisky a za poslední týden přidala 15% ke své ceně a je téměř na historických maximech. Lithium přidává také vyšší desítky procent. Další komodity jsou na svých all time highs. A co stříbro?

Obnovení poptávky táhne ceny komodit

Ekonomiky (tedy především ta v USA) se začínají postupně oživovat. A to je skvělý signál pro všechny komodity, které na tuto situaci reagují. Co je s podivem, tak stříbro zatím stojí a čeká. Téměř všechny další průmyslové komodity jsou poblíž svých cenových maxim, ale stříbro je stále cca na 1/2. Ano, čtete správně. Stříbro je stále na 50% svých cenových maxim, která se pohybují na úrovni cca 50 dolarů. Takže se máme na co těšit.

Musk si nakoupil stříbro do zásoby

Další zajímavou zprávou, která by mohla cenu stříbra posunout výše (respektive indikuje, že půjde cena nahoru) je informace, že Elon Musk do své firmy Tesla nakoupil velké množství stříbra. Je to logické. Stříbro funguje jako skvělý vodič a do elektrovozidel prostě patří a je ho tam potřeba hodně. A co udělá dobrý ředitel společnosti, když na trhu vidí, že ceny půjdou nahoru – nakoupí do zásoby. A to právě Tesla udělala. Takže i z této indicie se dá usuzovat, že cena stříbra v nadcházejícím období (dle mého několik měsíců) zamíří směrem vzhůru.

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button