Blog

Jak vydělat první milion korun investováním

Investování je pro všechny způsobem, jak si zlepšit svoji finanční situaci. Někdo míří k přivýdělku, někdo míří ke stabilizaci příjmů a někteří ambiciózní investoři dokonce k finanční nezávislosti. Každá z těchto strategií je správně, protože každý, kdo přemýšlí o investování odkládá současnou spotřebu, aby se v budoucnu mohl mít výrazně lépe. K tomu pomáhá jednoduchý model složeného úročení, který tu ale dnes nebudeme probírat. Vás zajímá, jak vydělat milion. Je to vcelku jednoduché, ale zároveň se to ne každému podaří.

Čas jsou peníze

Důležité je si uvědomit, že peníze dokážou pracovat pro vás. Jednoduchá úvaha o výdělku 10% každý rok vám říká, že za deset let budete mít 2,5x tolik, než jste měli na začátku. Takže jednoduchou matematikou se dostaneme k tomu, že při 10% zisku z vašich peněz každý rok vyděláte milion tehdy, když dnes zainvestujete 385.000 Kč. Má to samozřejmě dvě velká ale – 1) kde vzít dnes těch zhruba 400 tisíc a 2)kde najít instrument, který vydělá v nadcházejících 10 letech vždy 10% ročně.

Jak najít instrument s výdělkem 10% ročně

Najít investici, která vám bude generovat 10% ročně není úplně tak snadné, ale pořád tu určité šance jsou. Určitě nemluvíme o spořicích účtech, stavebním spoření nebo podílových fondech. Jediným nástrojem, který má šanci generovat takovéto zisky je podíl na výdělečném podnikání. Jde o to, abyste vlastnili firmu, která dokáže vydělávat peníze a díky tomu dokáže svému vlastníkovi platit dividendu nebo zlepšovat hodnotu firmy. A o tom to celé je.

Vlastnictví firmy je cesta, jak se dají vydělávat peníze jednoduše

Říkáte, že nemáte žádnou firmu, že nemáte miliony korun na její koupi? To ale přeci vůbec nevadí. Vám stačí, že si koupíte akcie takové firmy, která generuje zisky a platí svým akcionářům dividendy. A pak je úplně jedno, jestli vlastníte 50% firmy nebo jenom 0,00002% společnosti. Váš výdělek je v% úplně stejný, jako velkého podílníka. Vložíte tedy 10.000 korun a vydáváte stejných 5% jako hlavní akcionář. To je v obchodování s akciemi ta největší pravda. Takže jde jenom o to najít tu správnou akcii, dobře diverzifikovat svoje investice a nechat peníze, aby vám ten váš vysněný milion vydělali.

Kde sehnat počáteční kapitál na investici

Kde ale najít peníze, abyste mohli alespoň část nějaké firmy vlastnit? To také není těžké. Zkusili jste někdy vzít 1% z výplaty a poslat si ho mimo váš běžný účet? Zkusili jste to s 5%? Můžete měsíčně toto procento zvýšit na 6%, 10% nebo dokonce 15%? Můžete omezit některé zbytečné výdaje a zvýšit toto procento ukládání mimo spotřebu třeba na 20% z výplaty? To už může být slušná suma peněz. A díky moderním technologiím, férovým přístupům kvalitních brokerů a s mojí pomocí, můžete i vy investovat měsíčně vašich tisíc, dva, pět nebo třeba 20 tisíc a postupně se dopracovat k tomu, že vám vaše peníze budou generovat další peníze. A za 10 nebo 15 let můžete být na vysněném milionu korun. Za dalších 10 let to už může být 2,5 milionu korun, za dalších 10 je to už 6 milionů a to je za 10% z každé výplaty víc než parádní začátek důchodu.

Líbil se vám článek - podpořte náš web drobným příspěvkem - klikněte níže na DONATE

Související články

Back to top button